WEB GIS bazirana rješenja ZA PROSTORNU ANALITIKU I PODRŠKU POSLOVNIM INTELIGENTNIM SUSTAVIMA

WEB GIS

WEB GIS bazirana rješenja za prostornu analitiku omogućavaju korisnicima da na temelju prostornih podataka omoguće drugima da vizualiziraju svoje potrebe te da ih lakše i jednostavnije prikažu. Jedan od takvih primjera je rješenje protornog prikaza ponude nekretnina za potrebe Hypo-Alpe-Adria Nekretnine na području Republike Hrvatske.

Osnovne mogućnosti sustava

Prikaz podataka u ovisnosti o geografskom području
Vizualizacija izbornih rezultata
Vizualizacija prostornog rasporeda suradnika na terenu

Osnovni dijelovi sustava

Web orijentirana aplikacija
Microsoft Virtual Earth

WEB GIS BAZIRANA RJEŠENJA ZA PROSTORNU ANALITIKU I PODRŠKU ZDRAVSTVENIH USLUGA

WEB GIS Zdravstvenih usluga

WEB GIS bazirana rješenja za prostornu analitiku omogućavaju korisnicima da na temelju prostornih podataka analiziraju vlastito poslovanje. Jedan od takvih primjera je rješenje za prostornu analitiku pri određivanju mreže korisnika zdravstvenih usluga na području Republike Hrvatske.

Osnovne mogućnosti sustava

Pretraživanje entiteta po prostornim kriterijima omogućava korisniku da jednostavno pretražuje ljekarne, bolnice, domove zdravlja i druge ustanove. Prvo se odabere vrsta područja u kojem tražimo ljekarne. To može biti županija, općina ili naselje. Zatim u drugom redu odaberemo područje koje nas zanima. Ako je vrsta područja bila županija onda područje može biti Zadarska županija. Kad se odaberu kriteriji pretraživanja pritisne se gumb Traži. Rezultati pretrage se prikazuju ispod kriterija pretraživanja i na karti se prikazuju pozicije ljekarni koje zadovoljavaju kriterije pretrage

Osnovni dijelovi sustava

Web orijentirana aplikacija
ASP.NET, OO pristup izrade
GIS programske komponente
Digitalna karta RH
Oracle baza podataka