Eureka EICS E! 5381

EICS

EICS predstavlja jedinstveno rješenje koje će dramatično poboljšati upravljanje u centrima za upravljanje kriznim situacijama (EMC) te povećati učinkovitost u odgovorima na ubrzano razvijanje izvanrednih događaja. To je učinjeno na način da se u ruke dispečera kao i osoba odgovornih za donošenje odluka dostavlja jato informacija. Dispečeri preuzimaju kontrolu nad procesima i resursima putem komunikacijskih kanala, te na taj način olakšavaju učinkovito i pravovremeno izvršenje postupaka i akcija, te učinkovito reagiraju na hitne slučajeve i krizne situacije. Unaprijed definirani scenariji i postupci vode dispečera kroz bolne i složene procese brzih reakcija, te preporučuju donositeljima odluka ispravne pravce djelovanja na temelju unaprijed planiranih planova, radnji i postupaka za svaku moguću situaciju. EICS nadzire i provodi ručne procedure i postupke, te automatski izvršava automatizirane postupke. Svi dostupni komunikacijski kanali (telefonija, radio, itd.) nalaze se u rukama profesionalnih dispečera koji su u mogućnosti koristiti i kontrolirati ih daleko učinkovitije korištenjem prijateljskih korisnički dizajniranih EICS terminala. Svi su komunikacijski kanali mogu se povezani kako bi se olakšala komunikacija i koordinacija između različitih strana na terenu. Zbog fleksibilnosti EICS sustava on se može također integrirati s već postojećim naslijeđenim EMC sustavima te za oboje primati upozorenja i izdavati naredbe.

Integracija

Sve je to bilo moguće, bez potrebe za nadogradnju postojeće komunikacijske mreže ili druge opreme već u uporabi - što je ovo rješenje čini ekonomski vrlo učinkovitim. EICS rješenje podržava postojeće komunikacijske sustave kao što su analogni radio, digitalni radio, GSM , Tetra sustave i fiksnu telefoniju - te je povezivanjem svih tih različitih izvora u jedan, stavio na dohvat ruke korisnika sva raspoloživa komunikacijska sredstva.

Inovacija

Korisna značajka EICS sustav je mogućnost povezivanja različitih već postojećih komunikacijskih mreža u jednu veliku mrežu koja omogućuje komunikaciju između interventnih grupa koje koriste analogni radio, drugih grupa koje nose, npr. Tetra radio uređaje kao i treće strane koja koristi mobilne telefone ili fiksne linije. Takva povezanost se može stvoriti ili razbiti ljudskom odlukom u EMS centru ili automatski od strane EICS-a temeljeno na unaprijed definiranim SOP(standradnim operativnim postupcima).

EICS obuhvaća tri proizvoda, s jedinstvenim značajkama koje se u potpunosti mogu integrirati u jedinstveno rješenje (jedan sustav).

Dispečerski terminal/konzola

DDC

Sustav hitnih intervencija

ERS

Dispečerski Interoperabilni SERVER

DIS

E! 5381